Pages

Wednesday, December 23, 2015

:: Dinner 2015::

Dinner IB 2015
Final yawww
Tema : Arab
Make up by me. Hahaha tangg mata tu Julia tolong touch up kan 

 Classmate 5 tahun setengah. 

 Family IB

Alolo posing macam Puteri pulaks hiks

The roomate luls sejak tahun 2011 ;) Yatiiii

Ni junior kesayangan. . Jaga diri elok elok dan study sampai lunyaiii luls


Sedih sebab terpaksa keluar dari IB dan kali terakhir pakai baju cecantik camne. Koh!
Rasa macam krik krik pun hado dinner tahun ni tapi syabas JPP! Props semuaaa cantik lahai . . 



Saturday, May 23, 2015

:: Bunga ::




Adakah seorang laki laki yang bisa menerima segala warna bunga ini?
Yang berdiri utuh menyakinkan bunga ini yang terbaik?
Yang sering membajakan bunga ini dengan segala kasih sayang ?
Ya Tuhan. Aku mahu laki laki ini..

Sungguh.
Paling dalam kelopak bunga ini
Terukir namamu. Kemas. Tidak terusik.
Malang... Pilihan bungamu terlalu banyak....

Lalu dipacakkan segala duri
Untuk menghalang kau dari terus mendekati
Agar warna terus bersemi
Tidak mengapa duhai bunga.. Kau akan terus mekar di bumi..
Biarpun kau disakiti..

:(

Segeralah.
Buktikan.
Kau laki laki itu.


Wednesday, March 4, 2015

:: The Man ::

Teringat
Suatu ketika dulu. Segala keringatnya tak pernah peduli.
Segala teguran dipandang sepi
Ingkar segala amanah.
Meningkat dewasa.
Aku sedar, segalanya untuk aku.
Maafkan Ain.
Ain janji akan jadi yang terbaik.
Untuk diri sendiri, keluarga dan kalian..
Selamat Hari Jadi Abah.
Moga yang baik2 untuk abah.
I love you.




Sunday, November 24, 2013

:: Wish ::



Did you ever fall for someone you know you shouldn't?
Try hard to fight your feelings, but you just couldn't?
You fall deeper with each passing day,
But try to hide it in every possible way.
He's only a friend, and nothing else--
That's the lie you keeping telling yourself.
You keep on saying he's just a bud,
But deep inside, you're falling in love.
You get so giddy when you meet his eyes,
But keep reminding yourself it isn't right.
A simple glance turns into a stare,
But you pretned that you don't care.
It's "not right" for you two to be.
Is that why you hide it so no one can see?
But how long will you pretend?
Keep lying that he's just a friend?
Perhaps your feelings you can never show.
Perhaps it's "wrong" for him to know.
Your friendship can't be risked over this,
So being his girl is an impossible wish




Friday, September 6, 2013

:: Tersekat ::


Adapun yang hadir
Seakan menyekat
Perjalanan utama
Penuh tajam
Sengaja dipacakkan duri
Atau ia telah pun tersedia
Dipaksa, terpaksa dilalui
jugaa..


Sabar.
Ada manisnya
Umpama
Pelangi hadir selepas hujan
Bohong?
Allah ada
Serahkan jiwa raga kepadaNya
INSYA ALLAH

Masa semakin mengejar
Betapa lelah bersaing
Allah,
Tika ini hambaMu hanya ingin
Mohon sedikit kekuatan
Dipermudahkan urusan
Sungguh,
hambaMu ini sedang bertarung


Perhimpunan UB Pandu Puteri - DONE
Kursus Kawad Kaki -
Perkhemahan UB di Banting -
Program Anak Angkat BIG -
Assgmnt novel etc -
Pesta Hoki -


PENGSAN


Wednesday, August 28, 2013

:: Paris ::






Benarlah kata mereka
Paris itu kota cinta
Ada mata bersua
Senyum menguntum
Sapa bersahut
Hati terpaut

Satu malam di Paris
Pertemuan tanpa duga
Kita mula merelaikan segala rasa
Satu persatu....
Walau kita banyak beza
Walau kita ribuan batu jauhnya

Hangat bicara kita
Ada selang seli dengan ketawa
Berat cerita kita
Ada tatasusila yang perlu dijaga
Jauh belajar kita
Ada waktu cemburi sentosa

Gerimis pagi koa Paris
Kita masih di situ berharap
Sedangkan aku mula melangkah
dan kamu juga melangkah
Meninggalkan jejak dan rasa
Setelah kau bisikkan kaliman

je t'aime..






Wednesday, March 27, 2013

:: For ever 21 ::


First post in 2013. Whattt? Are you kidding me? Bhaha kinda busy right now but hey hey Alhamdulilah. My life is better than before. I can't ask more because it's already perfecto! ;')
As you know (you should know!!), 22nd Mac was my birthday and me already 21 years old. Clap your hand please! Muhaha. Alhamdulilah. Alhamdulilah. Still have spaces for me to 'renew' my life. Allah Maha Pengampun. Sejahat mana pun manusia, memang akan terdetik untuk bertaubat. Lagi lagi manusia yang macam aku kan. Tak membunuh, tak berzina, tak buat jahat katanyaa mesti nak jadi muslimah yang diangkat tinggi oleh Allah. InsyaAllah.
Thank your for your wish. Aamiin. 



This is my seniorita senioriti. Don't ask me WHY you very kamceng with senior hah? I don't know how to answer but for me this is the gift! That's you can't buy anywhere with your money. Syukuran. Aku lebih suka lepak dengan senior. Suka dengar pendapat mereka. Kadang2 dengan rakan sebaya ni kita ada ego sikit. "Elehhh kau pun 2 kali 5 jelah macam aku" =P Tapi jangan risau. Saya sayang semua. :)
 
Terima kasih semua. Hadiah ucapan di IG. Banyakk. Ya Allah sungguh terharu. Moga kalian dirahmatiNya dan hubungan persahabatan kita berkekalan. Aamiin
Kbaii


=D
Thursday, December 6, 2012

:: ;) ::


Ni penghargaan buat aku. Walaupun tak gah mana pun, tapi Alhamdulilah. Syukur. Rezeki Allah.. Moga terus berjaya untuk yang akan datang ..









Jangan sesekali memandang rendah pada kos orang. Belajar di  IPG dengan kos Bahasa Melayu juga ada cabarannya. 


Alhamdulilah..Syukur..;')


Wednesday, February 1, 2012

:: The Boiboi :p ::






Post ni lambat seminggu. Hikhik
Happy Belated Birthday, Paizal Sanek!



Masa cuti lagi, Aku dengan Azim rancang nak buat kejutan. Aku pun cari lah page cupcake semua ni and last2 rezeki Paizal ni. Hari Isnin before pukul 6, M&M terima jugaklah tempahan. Alhamdulilah =D Ni pun last order okay!

Hari Kejadian ( Semalam) :

Naien : Pejal, malam ni mesti wajib turun cafe. Ada benda nak cakap. Wajib. Boleh lah boleh lahh
Pejal : Apa benda? Apa? Pukul berapa?
Naien : Lepas magrib nanti. Tau tau :(
Pejal : Ada apa? Jumpa sekarang tak boleh?

Blahblahblah. Sekali dia cakap, nak bawak Azim sekali. Kitaorg memang selalu bertiga pun. Haha aku cakap tak boleh! Hal personal ni. Tapi nak bawak, bawaklahh. Dia jee! 
Wokey. Bunyi macam serius

Pejal pun jumpa Azim, ajak teman turun cafe malam ni. Azim kata muka dia nmpak risau tapi tak cakap kenapa. HAHA ;P Azim ketika ni telah memberi alasan bahawa dia pergi berjumpa dengan abang dia. Dan aku pun menyamar jadi abang Azim, called Azim konon2 dah sampai IB dah. "Dik kat mana dah? Abang dah sampai ni" " Oh yeke? Abang tunggu adik jap tau. Kejap lagi adik turunn' Like hell HAHAHA Aku abang yang baik kot. Tapi takut juga si Pejal ni tak nak turun sebab kakak cupcake ni tak sampai2. Dah pukul 9.30 malam dah kot. Sekaliii, dah datang terus called pejal. 

Kau kat mana? Turun cepatlah. *Serius*
Aku kat bilik lah. Nak turun macam mana. Hujan lah ni *Gedik*
Payung mana? Pakai jelah! Tak kira, kau kena turun juga! *Marah*
Haa yelah yelah. Kejap kejap okay *Pasrah*

Sampai je cafe, dia terkejut Azim ada kat situ. Muka aku serius. Dia pun macam errr ayam berak kapur kot. Hihi

Kau buat apa hah? Aku marah sangat dengan kau!
Aku buat apa? Tak paham aku.

Blahblahblah. malas nak lawan dengan budak pidato/debat okay. Banyak cakap. Malas nak layan. Akhirnya Azim keluarkan box cupcakeee. 

Ya Allah, koranggg. *control macho*

Satu cafe bisingg. Tapi suara aku lah paling kuat. Gelak pun kuat jugak. Serius tak boleh blahh jadi orang seriuss ni. Lega!


Sila lah tempah. Sangat berpuas hati ;)

Sepatutnya Akim join. Sekali masa dia on the way ke sini dari Putrajaya, dia kemalangan. Masa tu memang hujan lebat kottt. Motor hancur tapi Alhamdulilah kaki dia je masalah sikit. Akim, get well soon okay? :(


My gift. Nahh amekk. Nak sangat oren kann! Mantol betul ;p

Gift from Azim =D


Balik je bilik, Pejal mesej.

Aku mati mati ingat kau memang ada masalah okay. Aku ingat apa!



HAHA Okay2, lepas ni tak buat lagi. Aku pun tak suka kenakan orang. Kang jadi betul2 kangg, payah jugak kang. 


Aceli.. Hubungan aku dengan Pejal &Azim memang baik since aku PP sem 1 lagi. Kitaorang selalu keluar sama2 tapi kalau kat IB memang jaranglah nampak kami berbual ;P Aku pun malas nak gebang. Senyap2 sudah. Dua dua HOT takut aku dihentam. *pitam* Hihihi


May Allah bless you, Paizal!
Much love ;)